řemeslníci každodenní potřeby
jsme tu pro vás non-stop
logo FRYDL Servis
non-stop
770 61 61 61
 

Blog

zpět na seznam článků

Třetí místo na Czechman Triatlonu a bronzová medaile z Mistrovství ČR ve středním triatlonu pro Pavla Wohla

Podporujeme

Na startu letošního ročníku Czechman Triatlonu, největším triatlonovém podniku pořádaném v České republice, se sešla kompletní česká špička. Pavel Wohl, s podporou FRYDL Servisu, obhájce loňského prvenství v tomto závodě, nakonec získal třetí místo. Přečtěte si rozhovor s Pavlem Wohlem o průběhu tohoto napínavého závodu.


Gratulujeme Pavle ke skvělému výsledku. Prozraď nám jak ses cítil a v jaké jsi byl kondici před takto prestižním závodem?

Šest dní před touto tuzemskou „půlkou“ jsem startoval v mém letošním prvním profesionálním startu na Challenge Sankt Pölten, a tak nebyl dostatek času na dokonalé vyladění a úplnou regeneraci, nicméně jsem se před závodem cítil velmi dobře a nic nebránilo tomu podat skvělý výkon.

Vzhledem k mému loňskému debutu na této trati a premiérovém vítězství Czechmana, jsem znal trať velmi dobře. Startoval jsem s číslem 1 a můj cíl byl pokus o obhajobu mého loňského vítězství.

Ještě než se zeptám na samotný závod, prozraď nám s jakým vybavením a materiálem jsi šel na start?

Díky mému partnerovi TEMPOSPORT jsem měl na sobě kombinézu od prestižní značky ZEROD. Na své cyklistické „raketě“ Giant Trinity Advanced PRO 0 jsem volil osazení 55x42 zubů vepředu s kazetou 11x25. Na kole jsem „sedlal“ kola značky CADEX, kdy jsem měl vepředu loukoťové kolo a vzadu diskové kolo s plášti CADEX šiřky 25mm. Vše bylo nafitované z bike fittingového studia KOA od Honzy Falgeho. Do poslední minuty jsem zvažoval výběr helmy. Vzhledem k teplému počasí jsem se bál použít svou aero časovkářskou helmu Giro, která je černá a při vyšších teplotách se v ní vařím. Aero helma ušetří cenné watty, nicméně jsem pro tentokrát učinil rozhodnutí klasické silniční helmy za cenu lepší termoregulace a věřím, že to nebyla chyba.

Samotný závod proběhl 4.6. v sobotu. Startovalo 605 borců, jaká byla tvá taktika? Jak závod probíhal?

Start byl hromadný a mým cílem bylo se vyhnout hned od začátku plavání ve větší „mele“. To se mi podařilo a již od samotného startu jsem se pohyboval v čelní skupině mezi 3. - 7. místem.

Pocitově bylo plavání skvělé, narozdíl od Challenge Sankt Pölten, kde jsem se kvůli nerozplavání před startem ve vodě trápil. Z vody jsem vybíhal po 1900m v čase 25:21 na 4. - 7. místě se ztrátou jedné minuty na čelo závodu.

Bohužel pak přišla chyba v 1. depu, kde vlastní vinou, jsem ztratil dalších 45 vteřin. Plán cyklistické části se tak musel změnit.

Hlavní tedy bylo dojet soupeře, což mě stálo značné množství sil. Dojet samotné čelo závodu se mi podařilo již na 20. kilometru tratě. Vzhledem k mým cyklistickým schopnostem jsem chtěl využít svůj potenciál a soupeřům jsem se začal vzdalovat. Zbytek cyklistické části závodu jsem dojel na čele pouze s doprovodným vozidlem a televizní motorkou. 90km trať jsem zvládl v nejrychlejším cyklistickém čase dne 2:09:12. Byl jsem o cca 30 vteřin rychlejší, než v roce 2021.

Do závěrečného ½ maratonu jsem vybíhal s celkem komfortním náskokem jedné minuty, nicméně jsem již od začátku cítil, že dnes bude velmi těžké stlačit tempo pod 3:40/km, což byl plán. Držel jsem pomyslný sweet spot, respektive tempo, které jsem byl schopný udržet po celou dobu běžecké části.

Kvůli vyčerpávajícímu úvodu cyklistické části, kdy jsem dojížděl čelo závodu, mi zbylo méně sil než soupeřům a tak se přede mě dostali ve druhém kole Jakub Langhammer a Tomáš Řenč. Zhruba s dvouminutovým odstupem na vítěze jsem doběhl do cíle v novém osobním rekordu 3:55:52 na bronzové pozici.

Tak to je skvělý výkon, i když tentokrát nestačil na ty nejrychlejší.

Se svým výkonem jsem na jednu stranu spokojený a na tu druhou stranu mě mrzí, že mě od vítězství dělily pouze dvě minuty, které šlo jednoznačně nahnat v kombinaci zrychlení prvního depa a ušetření sil na kole. Jednoznačně je můj výkon lepší než v loňském roce, kdy jsem Czechman Triatlon vyhrál s časem o 9 minut pomalejším.

Díky Pavle za rozhovor a držíme palce v dalších závodech.

Děkuji a děkuji všem svým partnerům za podporu, zejména Frydl Servisu, který mi umožňuje být mistrem svého řemesla!

Reportáž ze závodu na ČT Sport
Oficiální výsledky závodu
zpět na seznam článků